ΑΠΟΨΕΙΣ

Αδιάβαστος και ανειλικρινής #Μητσοτακης

Γράφει ο Στέφανος Παραστατίδης


Είδα την συνέντευξη του κου Μητσοτάκη στον Αντώνη Σρόιτερ.


1) Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι καλώς άνοιξαν τον τουρισμό με αυτόν τον τρόπο και αυτό δεν είχε καμία επίπτωση στην πανδημία.

Δεν ισχύει. Η επί της αρχής κινητικότητα -εκτός αν αυτή αφορά περιοχές που έχουν εξαλείψει τον ιό- ευνοεί τη διασπορά του ιού στην κοινότητα. Πρόκειται περί αυτονόητου συμπεράσματος. Έχω εξηγήσει αναλυτικά τον ρόλο του τουρισμού

2) Ο κος Μητσοτάκης είπε ότι όλες οι χώρες προχώρησαν σε άνοιγμα του τουρισμού όπως εμείς.

Δεν ισχύει. Χώρες με αποτελεσματική αντιμετώπιση του 2ου κύματος (Δανία, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ουρουγουάη, Κίνα, Νότια Κορέα, Βιετνάμ κτλ) έχουν κλείσει τα σύνορά τους και επιτρέπουν επιλεκτική διέλευση με αρνητικό τεστ και υποχρεωτική 14ήμερη Καραντίνα (ίδια μελέτη στο σχόλιο 2)

3) Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι κάναμε εξαντλητικά τεστ κατά την τουριστική περίοδο.

Δεν ισχύει. Είμαστε εκ των ουραγών σε τεστ στην Ευρώπη. Δυστυχώς, έχουμε επιλέξει την στρατηγική των λιγότερων τεστ έναντι των υπολοίπων.

4) Ο κος Μητσοτάκης αναφέρει ότι δεν έπαιξαν ρόλο τα Βαλκάνια στα αυξημένα κρούσματα της Χαλκιδικής τον Αύγουστο, διότι οι βαλκανικές χώρες (ανέφερε συγκεκριμένα Βουλγαρία) δεν είχαν αυξημένα κρούσματα όπως οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (ανέφερε Ιταλία).

Δεν ισχύει. Οι πρώτες χώρες σε κρούσματα και θανάτους ανά εκατομμύριο κατά την καλοκαιρινή περίοδο ήταν οι βαλκανικές χώρες


ΥΓ: Αν ο κος Μητσοτάκης θεωρεί ότι με τον περίφημο αλγόριθμο ELVA στα χερσαία σύνορα (εργαλείο στοχευμένων τεστ που χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι στις πύλες εισόδου) και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφάρμοσε κατάφερε να αποσυσχετίσει την πανδημία από τον τουρισμό, ίσως δεν θα έπρεπε να το κρατάει μυστικό για τη χώρα μας, αλλά να ενημερώσει την Δανία, την Αυστραλία, την Κίνα και τις λοιπές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους και να εφαρμόσουν το ελληνικό πρωτόκολλο. Μπορεί να παρουσιάσει το ελληνικό σχέδιο και σε power point -είμαι βέβαιος ότι θα μείνουν όλοι με το στόμα ανοιχτό.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button