ΑΠΟΨΕΙΣ

Κώστας Λύρος: Η χώρα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις

Γράφει ο Κώστας Λύρος

Με αφορμή τις συζητήσεις, που γίνονται τελευταία για την αλλαγή του Εκλογικού νόμου , για Καινούργιο Σύνταγμα, για Πολιτική αρχών και αξιών, για Μεταριθμήσεις, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω :

Η χειραγώγηση της δημοκρατίας, απο όπου και όποιον προέρχεται είναι στοιχείο πολιτικής αδυναμίας και πολιτικής ανικανότητας .

Η χώρα μας για να βγει από την κρίση χρειάζεται σε πολλούς τομείς ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ.

Μα πάνω απ’ όλα χρειάζεται μεταρίθμηση το ίδιο το πολιτικό σύστημα .

ΜΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ που στόχο θα έχει την εξασφάλιση της ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στα κόμματα , η οποία είναι θεσμοθετημένη μόνο κατά τον τύπο και όχι επί της ουσίας. 

Κρίσιμο σημείο αυτής της μεταρρύθμισης είναι η καθιέρωση προκριματικών εκλογών για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων των βουλευτικών εκλογών .

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα ΑΞΙΑ και ΙΚΑΝΑ . Χρειάζεται τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ και όχι τους αρεστούς !!…Απο ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ !! 

Σε αυτό θα συμβάλουν καθοριστικά οι ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ των βουλευτικών υποψηφιοτήτων με δημοκρατικά θεσμοθετημένες διαδικασίες .

Και αυτό πρέπει να γίνει σε όλα τα κόμματα !!

Θα ειναι η αρχή για οτι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ περιμένουμε για τον τόπο μας !!..

Θα ειναι η αρχή για να αλλάξουν προς το καλύτερο ΠΟΛΛΑ !!!.. 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ως πολίτευμα , με όποιες αδυναμίες της είναι το καλύτερο πολίτευμα , για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει εφευρεθεί κανένα άλλο καλύτερο !!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button