ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Ανδρέας όλων των Ελλήνων

Γράφει ο Αναστάσιος Τσορλίδης

Μου δόθηκε σήμερα η ευκαιρία και με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο αυτού του μεγάλου πολιτικού άνδρα να γράψω λίγα λόγια για να μνημονεύσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Ανδρέα όλων των Ελλήνων.

Προσωπικά θα αναφερθώ στις αλλαγές που ένιωσα εγώ ως παιδί και στις αλλαγές που έγιναν στην Ελληνική κοινωνία. Γεννήθηκα σε μια γειτονιά της Ξάνθης με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν μεροκαματιάρηδες. Μέχρι και τις αρχές του 80 δε γνωρίζαμε τι σημαίνει αξιοπρέπεια στην καθημερινότητά μας. Με το που ήρθε ο Ανδρέας στην εξουσία, αποκτήσαμε όλοι δωρεάν πρόσβαση στον τομέα Υγείας. Άνοιξαν οι πόρτες των πανεπιστημίων για όλα τα παιδιά που επιθυμούσαν να σπουδάσουν. Βελτιώθηκε η θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και θεσπίστηκαν νόμοι προστασίας των ατομικών της δικαιωμάτων.

Βελτιώθηκε η εικόνα πόλεων και χωριών (οδοποιία, ανέγερση δημόσιων κτιρίων)

Μετά από πολλά χρόνια, ο Ελληνικός λαός, έρχεται σε επαφή με τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό.

Ανεβαίνει το επίπεδο ζωής του μέσου Έλληνα, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής του. Ο κόσμος έχει αγοραστική δύναμη και την επενδύει σε αυτοκίνητα, σε ηλεκτρικές συσκευές, σε αγορά βελτίωση κατοικίας, εξοχικού κ.α.

Ο Ανδρέας ως ηγέτης όλων των Ελλήνων, υπερασπίστηκε περήφανα την πατρίδα μας τολμώντας, και περνώντας μηνύματα της ακεραιότητας και της ετοιμότητας της χώρας σε αυτούς που έπρεπε, την ώρα που έπρεπε. Ως ηγέτης είχε ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ακτινοβολία και η χώρα μας απολάμβανε τον σεβασμό και τη συνεργασία άλλων χωρών.

Έδωσε δικαιώματα στις μειονότητες και ο στόχος του ήταν η ενσωμάτωσή τους στην Ελληνική κοινωνία που μέχρι τότε δεν υπήρχε.

Ο Ανδρέας ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ υπήρξε μια χαρισματική και ιδιοφυής προσωπικότητα, με άμεσο και επικοινωνιακό λόγο που γέμιζε πλατείες. Ο Έλληνας πολίτης αισθανόταν ασφαλής, έχοντας εργασία και όνειρο γι αυτόν και τα παιδιά του.

Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία γι αυτόν ως την πολιτική προσωπικότητα που έδωσε στην Ελληνική κοινωνία το πέρασμα από το συντηρητικό να φτάσει στο ευέλικτο και είμαστε τυχεροί όσοι ζήσαμε τα χρόνια της διακυβέρνησής του που τα θυμόμαστε σήμερα ως χρόνια αλλαγής και ομορφιάς.

Τσορλίδης Γ.Αναστάσιος

(Υπάλληλος ΕΣΥ – Συγγραφέας)

Related Articles

One Comment

  1. Kωπηλατώντας στον ωκεανό των αναμνήσεων που προκάλεσαν οι φωτογραφίες αυτής της αξεπέραστης φυσιογνωμίας δυό συναισθήματα κυριαρχούν:1. Πού θα είμασταν ο απλός λαός χωρίς αυτόν και πόσο αγεφύρωτο είναι το χάσμα που τον χωρίζει από τους σημερινούς ολίγιστους.στο πολιτικό εκτόπισμα και ανάστημα!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker