Χωρίς κατηγορία

Σταθάκης: Η τρίτη αξιολόγηση είναι πιο βατή-Πρόκειται για εφαρμογή συμφωνηθέντων

Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης απέφυγε να κάνει προβλέψεις αναφορικά με την ολοκλήρωση της επόμενης αξιολόγησης σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή είναι “πιο βατή γιατί έχει να κάνει με την εφαρμογή των συμφωνημένων”.

 

Ενώ αναφορικά με την κυβερνητική στοχοθεσία τόνισε πως «Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επενδύσεις, καθώς η ανάκαμψη εξ’ ορισμού ταυτίζεται με τις ιδιωτικές επενδύσεις πρωτίστως».

Όσοι αμφισβητούν την δυναμική των επενδύσεων, να δουν την εικόνα του 2017, τα στοιχεία που δείχνουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών και ισχυρή ανάκαμψη, που στηρίζουν τις εξαγωγές, την τεράστια άνοδο του τουρισμού και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πρόσθεσε.

Για το εξαιρετικά κομβικό θέμα της ΔΕΗ υποστήριξε πως η κυβέρνηση κινήθηκε «στη λογική του ότι η χώρα καταδικάστηκε επειδή η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο στο λιγνίτη. Αυτό το θέμα αυστηρά και μόνο διαπραγματευτήκαμε, μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, για το 40%. Αρνηθήκαμε οποιαδήποτε άλλη διαπραγμάτευση και σε αυτή τη θέση επιμένουμε. Θέλουμε η ΔΕΗ να συμμορφωθεί με το αναπόδραστο και ως εκεί».

Αναφορικά με την φημολογία περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ επεσήμανε  : “Εμείς επιμείναμε να απορροφηθούν σε βάθος πενταετίας, χωρίς να οδηγηθούμε σε αυξήσεις τιμών. Το βλέπω δύσκολο να μην καλυφθούν από τους καταναλωτές, αλλά θα υπάρξουν άλλες λύσεις, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις”.

Related Articles

Back to top button