Χωρίς κατηγορία

Παπανδρέου: «Οι εκλογές της Κεντροαριστεράς, ελπίδα ανασυγκρότησης για το χώρο»

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε σήμερα ο Γ. Παπανδρέου για το 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA), όπου τιμήθηκε με το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις επικείμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά δηλώνοντας ότι αποτελούν μια ευκαιρία για μια νέα εκκίνηση για τη χώρα.

«Είναι ένα εγχείρημα πολύ σημαντικό. Νομίζω ότι έχουμε τη δύναμη και των ιδεών και της βούλησης του χώρου μας που πέρασε μια βαθιά κρίση όταν σηκώσαμε το βάρος της προσαρμογής μετά από μια καταστροφική πολιτική της δεξιάς, δηλαδή αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας ανήκαν αλλά τις αναλάβαμε και τώρα ξαναβρισκόμαστε ξεπερνώντας πληγές του παρελθόντος για να δούμε από εδώ και πέρα πρώτα απ’όλα τι μας έφερε σε αυτό το σημείο ενώπιον ενός γκρεμού και έπειτα τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα». Αυτό δήλωσε στη Euractiv.gr ο κ. Παπανδρέου σε ερώτηση της Euractiv.gr αναφορικά με τις εκλογές της Κεντροαριστεράς και συνέχισε λέγοντας «Να ξαναεμφυσήσουμε την αίσθηση της αυτοπεποίθησης και όχι της μοιρολατρίας την οποία δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση έχει δημιουργήσει . Εμείς θα δώσουμε την αίσθηση πράγματι ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε την Ελλάδα προς όφελος όλων των Ελλήνων».

«Και διακύβευμα υπάρχει και επίσης θεωρώ ότι οι αρχές της σοσιαλδημοκρατίας παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ. Γιατί χρειαζόμαστε μια κοινωνία πιο δίκαιη, χρειαζόμαστε μια κοινωνία πιο δημοκρατική χρειαζόμαστε και να προωθούμε την πράσινη ανάπτυξη» σχολίασε ο πρώην Πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε από τη Euractiv.gr για το αν υπάρχει διακύβευμα για την σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία και συνέχισε σχολιάζοντας ότι «Το πρόβλημα με την σοσιαλδημοκρατία είναι ότι αυτές οι αρχές μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε ένα κράτος γιατί η διεθνής καπιταλιστική αγορά επιβάλλει άλλους κανόνες αρά πρέπει να ρυθμίσουμε τη διεθνή αγορά, να εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση το οποίο είναι πολύ δύσκολο αλλά αν δεν το κάνουμε αυτό θα δούμε βαρβαρότητα θα δούμε διάφορους δημαγωγούς να αναδύονται και βεβαίως όλα αυτά στο τέλος θα στοιχίσουν πολύ στην ανθρωπότητα».

Πηγή: Euractiv

Related Articles

Back to top button
Close
Close