Χωρίς κατηγορία

Ναύπακτος: Πήραν 4 ΚΔΑΠ για 3 χρόνια και προσλαμβάνουν προσωπικό με…δίμηνα!

Ακόμη ένα επεισόδιο Ελληνοφρένειας, “παίζει” αυτές τις ημέρες στο δήμο Ναυπακτίας, σε σχέση με τα ΚΔΑΠ.

ADS

 

Ο Δήμος, επέτυχε φέτος να ενταχθεί σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα και να διασφαλίσει 4 νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, την διαχείριση των οποίων ανέλαβε η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου.
Και μέχρι εδώ καλά, και επιτυχία μας. Το πρόβλημα είναι, ότι ενώ το πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών ετών, δεν έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού, που θα διασφάλιζαν την κάλυψη των θέσεων αυτών σε ετήσια τουλάχιστον βάση. Διάστημα εύλογο, και από την πλευρά των υποψηφίων να εργαστούν, αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία των κέντρων, καθώς μιλάμε για απασχόληση και εκπαίδευση παιδιών.
Αντ αυτού, με την προκήρυξη που ολοκληρώθηκε σήμερα, προβλέπεται η απασχόληση των ενδιαφερομένων για το διάστημα των δύο μηνών !!. Η εν λόγω προκήρυξη μάλιστα, αναρτήθηκε στην σχετική ιστοσελίδα, με τον ευφάνταστο τίτλο “Ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης”. Τίτλος, που σε εμάς τουλάχιστον, αλλά και στους ανέργους που θα ενδιαφερόταν ίσως να θέσουν υποψηφιότητα, δεν παραπέμπει καν σε διαδικασία προκήρυξης θέσεων εργασίας.
Δεν ξέρουμε τους λόγους, που επελέγη από το ΔΣ της κοινωφελούς αυτού του είδους η διαδικασία που αγγίζει τα όρια της νομιμότητας, και δεν αναζήτησε άλλους πρόσφορους τρόπους να προχωρήσει στην επιλογή προσωπικού . Το σίγουρο πάντως είναι, πως με τα δίμηνα, ούτε το πρόγραμμα διασφαλίζει, ούτε την ομαλή λειτουργία των Κέντρων αυτών, ούτε τους ενδιαφερόμενους εν τέλει. Και θα είναι κρίμα, μια επιτυχία ομολογουμένως του δήμου μας, να μην μπορεί ουσιαστικά να αποδώσει, και να μετατραπεί σε “δίμηνες διευθετήσεις”.

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker