ΠΟΛΙΤΙΚΗΧωρίς κατηγορία

Σύμφωνο συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών –Το αυτονόητο ως αενάως ζητούμενο (πάλι).

Γράφει η Νάσια Χρυσικού

Οι “σιωπηρές πλειοψηφίες” έχουν ένα μειονέκτημα. Τις οικειοποιούνται εύκολα κάθε λογής φυντάνια για να εδραιώσουν τις κραυγές τους. Για να τις νομιμοποιήσουν και να τις προβάλουν ως την κοινή αίσθηση και γνώμη. Ως αυτό που θέλουν οι πολλοί και που τολμάνε οι λίγοι.
Τη σιωπηλή πλειοψηφία επικαλέστηκε ο Φαήλος Κρανιδιώτης για να δικαιολογήσει τις εμετικές δηλώσεις του .Τον “σιωπηλό του κλήρο” και ο παπάς για να ξεράσει τον “χριστιανικό” του αποτροπιασμό για τους καταραμένους της κοινωνίας μας. Για εκείνους που ο γενετήσιος τους προσανατολισμός δεν συνάδει με το δικό του status quo.
Αλλά δεν είναι οι μόνοι, και ο ΓΓ του ΚΚΕ σε παλαιότερες δηλώσεις του θυμάμαι, είχε αποκαλέσει ιδιωτική υπόθεση την ομοφυλοφιλία, που δεν αφορά την πολιτεία μας και δεν δύναται να αξιώνει της προστασίας της. Πλην όμως καταδίκασε τις “ρατσιστικές συμπεριφορές” απ όπου και αν προέρχονται. Εκείνο που δεν μας είπαν βέβαια είναι τι ορίζουμε ως ρατσιστική συμπεριφορά, αν όχι τη διάκριση εις βάρος πολιτών και μάλιστα ως πολιτειακή και όχι ως ιδιωτική στάση. Η ελεύθερη δηλαδή ανάπτυξη της προσωπικότητας ,συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα κάθε πολίτη, χωρίς να τύχει αθέμιτων διακρίσεων εξαιτίας των επιλογών του ,προφανώς και του σεξουαλικού του προσανατολισμού, είναι ιδιωτική του υπόθεση και δεν αφορά την πολιτεία! Η δε πολιτεία, πέραν της υποχρέωσης της να απέχει από αθέμιτες παρεμβάσεις στις επιλογές αυτές, δεν φέρει προφανώς και θετικές υποχρεώσεις, όπως να τις διασφαλίσει με νομοθετικά μέτρα. Αυτό επαφίεται μάλλον, στην «καλή θέληση» ημών των υπολοίπων. Εμείς είμαστε η σιωπηρή πλειοψηφία και εξ ονόματος μας θα μιλήσουν και άλλοι.
Είναι και λυπηρό και άδικο. Κυρίως ως προς την επικρατούσα αντίληψη ότι η διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων μεταξύ των πολιτών, αλλά και η διευθέτηση αστικών ζητημάτων, όπως αυτών που άπτεται το σύμφωνο συμβίωσης, προϋποθέτει κατά κάποιο τρόπο την αποδοχή ή την ανοχή μας και δεν αποτελεί συστατική –θεμελιώδης υποχρέωση, οποιασδήποτε πολιτείας θέλει να αποκαλείται ευνομούμενη…

Related Articles

Back to top button