Δευτέρα , Φεβρουάριος 19 2018
Home / ΕΛΛΑΔΑ / Κινητοποιήσεις διαρκείας για τον ΦΠΑ στην Λέσβο

Κινητοποιήσεις διαρκείας για τον ΦΠΑ στην Λέσβο

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας πρσανατολίζονται οι μαζικοί φορείς της Λέσβου με αφορμή την κατάργηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που αφορούσε μέχρι πρότινος στα νησιά.

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι θεσμοί δεν έκαναν δεκτό το αίτημα διατήρησης μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και η κυβέρνηση δε το πάλεψε» υποστήριξε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς. Ενώ ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και πρόεδρος των φοροτεχνικών του νησιού Παναγιώτης Τατάκης σημείωσε πως «η μελέτη που εκπονήσαμε και αποδεικνύει ότι το όφελος για το δημόσιο από την αύξηση του ΦΠΑ είναι μόλις 20 εκατομμύρια δεν ελήφθη καθόλου υπόψη. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αυτό το «όπλο» που της δώσαμε».

«Με την αύξηση του ΦΠΑ θα ακριβύνουμε και σαν τουριστικός προορισμός οπότε θα απομονωθούμε περαιτέρω» υποστήριξε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος.

«Υπήρξε εμπαιγμός των νησιών για να μην αντιδράσουν, αν ήθελε να το πετύχει θα το έκανε, υπήρξε όμως στρατηγική για να μη γίνει. Τις ημέρες που συζητείται ο προϋπολογισμός, η Λέσβος πρέπει να είναι στον δρόμο» τόνισε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

«Τι θα γίνει από δω και μπρος, με ποιον τρόπο θα αντιδράσουμε, θα αποφασιστεί την Πέμπτη το βράδυ και η συμμετοχή όλων σε αυτή τη μάζωξη θα κρίνει και τη δυναμική των κινητοποιήσεων» τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας.

«Το νησί έχει βάλει πλάτη πολλές φορές σε σοβαρά ζητήματα. Ακόμα και τώρα έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κατουσέλλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Check Also

Καιρός: Σήμερα λικάδα, αλλά… Καθαρά Δευτέρα με βροχή

Απολαύστε τον κυριακάτικο ήλιο του τριημέρου, μια ημέρα πριν την Καθαρά Δευτέρα που οι προβλέψεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *